Kandidaten

Ben je klaar voor een (andere) baan? LOT helpt je graag aan een nieuwe uitdaging die weer voldoening geeft, in een werkomgeving die jou op het lijf geschreven is.

Kandidaten

Geef je dromen ruim baan 

Ik begeleid (latent) werkzoekenden naar een vaste baan via werving & selectie. Je treedt dan direct in dienst bij je nieuwe werkgever. Ik bemiddel kandidaten op mbo-, hbo- en wo-niveau en met name in technische functies óf andersoortige vacatures bij mijn technische klanten. Van monteur tot projectleider, werkvoorbereider, sales engineer, inkoper of operationeel manager.

Solliciteren via LOT

Klaar voor een nieuwe baan? LOT helpt je aan een werkomgeving die écht bij je past. Ik begeleid je van de eerste kennismaking tot de ondertekening van je contract. En met veel kandidaten heb ik ook nog jaren daarna een fijn contact! Kun je wat hulp gebruiken bij het solliciteren? Ik kijk graag met je mee bij het aanscherpen van je cv en ik bereid je optimaal voor op een sollicitatiegesprek.

Je bent meer dan je cv of diploma

In veel functies is een specifieke opleiding of werkervaring een must maar gelukkig zijn er zeker ook banen met wat meer ‘bewegingsruimte’. Dan zegt je werkverleden of een papiertje niet alles over je toekomst. Een goede werkhouding, een positieve drive en de juiste competenties zijn zeker zo belangrijk. 

Kansen zien en pakken

Ik probeer altijd kansen voor je te zien en verder te kijken dan alleen jouw cv. Wat ‘mis’ je nog voor die ene leuke baan? En wat kunnen we daaraan doen? Bijvoorbeeld door opleiding, bijscholing of interne begeleiding. En minstens even belangrijk: wat heb je juist wél, wat jou aantrekkelijk maakt voor een nieuwe werkgever? Kortom, samen met jou en mijn opdrachtgever denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en die kansen ook benutten.

Kandidaten over LOT

Referenties

Jeroen Borgers
Operationeel Manager Abucon

“Charlotte legde contact met me via LinkedIn. Een paar dagen later zaten we om tafel om het over een vacature bij haar opdrachtgever te hebben. Haar affiniteit met de technische sector was gelijk duidelijk. Wat me in de benadering opviel is dat ze verder kijkt dan de cv en aandacht en focus legt op de persoon erachter. Wie is Jeroen? Wat drijft hem? Past hij in het bestaande team? Dat team kon ze trouwens uitstekend schetsen, net als de bedrijfscultuur bij mijn nieuwe werkgever. Heel waardevol natuurlijk, want een functieprofiel of bedrijfswebsite zeggen lang niet alles, weet ik uit ervaring. Dankzij ons voortraject was ik goed geïnformeerd over de functie, het bedrijf en de mensen. Ik heb het hele traject dan ook als heel open en zuiver ervaren. Dat zit ‘m ook in haar punctualiteit en persoonlijke benadering: als er nieuws is, brengt ze je gelijk op de hoogte. En vooraf zal ze je altijd nog even bellen om succes te wensen. Een energieke dame die ervoor gaat en haar vak verstaat. Dat is wat ze uitstraalt.”

Samer Khoder
Mechanical Project Engineer

“Wat Charlotte uniek maakt, is dat ze haar opdrachtgevers door en door kent. In het begin dacht ik even dat ze als interne HR-adviseur voor Estax werkte, zo goed als ze het bedrijf kon omschrijven. En dan doel ik niet op de producten die ze maken, maar de sfeer op de werkvloer en de bedrijfscultuur. Charlotte pushte me niet en gaf me de tijd om een eerlijke en goed afgewogen keuze te maken. Als afgestudeerd werktuigbouwkundige heb ik regelmatig recruiters aan de lijn, maar die zijn bijna nooit zo persoonsgericht. Een dagje meelopen, met collega’s praten, het werd allemaal geregeld. Toen ik mijn contract tekende, nam ze een heerlijke taart naar mijn werk mee om dat te vieren. Dat vond ik ook superlief.”

Jens Hendriks
Robotica Engineer

“Ik heb een opleiding in de muziek. Daarnaast heb ik al jaren een passie voor techniek. Zo ben ik in mijn vrije tijd druk in de weer met kleine roboticadingetjes, zoals het bouwen van systemen rondom een moederbord en het werken met 3D-printers. Charlotte heeft echt verder gekeken dan mijn cv en bij RESER krijg ik de kans om het roboticavak van a tot z te leren. Mede dankzij haar out-of-the-box bemiddeling heb ik nu een baan waar ik mijn liefde voor techniek in kwijt kan. In een uitdagende werkomgeving, met fijne collega’s die me goed opvangen en de tijd geven om te wennen. Dat vind ik nog het mooist van alles, want het vak is in veel opzichten compleet nieuw voor me.”

Richard Pfaff
Robot Engineer

“Sommige mensen verdienen een plekje in je hart. Daar hoort Charlotte bij, dat zeg ik eerlijk. Mede dankzij haar heb ik weer een goede toekomst gekregen. Ik herinner me nog goed dat ze contact met me opnam. Ik was voor de tweede keer geopereerd aan mijn rug en moest waarschijnlijk stoppen met mijn werk als automonteur. Charlotte bood niet alleen een luisterend oor, ze dacht ook meteen outside the box en heeft alle koppen bij elkaar gestoken. Zo heb ik de switch kunnen maken tot Robot Engineer bij een van haar vaste opdrachtgevers. En die stap bevalt nog steeds uitstekend: ik hoop hier tot mijn pensioen te blijven!”

Joyce van der Zanden
Directiesecretaresse

“Toen Charlotte belde, was ik toevallig op zoek naar iets nieuws. Ze was oprecht geïnteresseerd in mijn verhaal en we hadden gelijk een klik. Binnen een paar weken had ik een nieuwe baan. Charlotte was lekker doelgericht, van begin tot eind. Die doortastendheid en dat snelle schakelen heb ik zeker niet als negatief ervaren. Integendeel: er was genoeg tijd en ruimte voor vragen. Ook in het ‘natraject’ is ze attent en enthousiast. Zo werd ik op mijn eerste werkdag verrast met een bloemetje. Inmiddels ben ik hier alweer een jaar werkzaam. En ook nu informeert ze nog regelmatig of alles nog bevalt en hoe het verder met me gaat.”

Willem Thijssen
Magazijnmedewerker

“Ik had mijn cv op meerdere job boards gezet. Charlotte nam al snel contact met me op, omdat ze een vacature had die op het eerste oog goed aansloot op mijn profiel. Tijdens ons kennismakingsgesprek, een dag later, legde ze goed uit wat de functie precies inhield en hoe ze te werk ging. En ze wilde me ook echt leren kennen, heel fijn! Bij andere uitzend- of recruitmentbureaus word je vaak behandeld als een nummer. De benadering van Charlotte was veel persoonlijker. Een betrokken en vriendelijke vakvrouw.”

Sarah Zainal
Laser operator

“LOT in drie woorden? Vriendelijk, hulpvaardig en attent. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen, want ze heeft me echt aan een ‘perfect job’ geholpen! Vooral de uitgebreide voorbereiding is me bijgebleven. Charlotte stoomde me goed klaar voor het eerste sollicitatiegesprek en gaf me eerlijke informatie over zowel het bedrijf als de vacature. En bij vragen kon ik haar altijd bereiken, zelfs in de avonduren.”

Ben Bloksma
International Sales manager

“Een vrolijke en geïnteresseerde dame, dat was mijn eerste indruk toen ik Charlotte aan de telefoon had. En dat beeld werd alleen maar bevestigd tijdens onze face-to-face-afspraak. Een open kennismakingsgesprek, waarin ook ruimte was voor koetjes en kalfjes en een lolletje. Ik voelde me helemaal op mijn gemak. Tot het moment dat ze me vakbekwaam doorzaagde over mijn werk, haha. Nee hoor, dat hoort ze natuurlijk te doen! Ze kon de sfeer bij mijn toekomstige werkgever helder schetsen en dat strookte ook goed met de realiteit. “

Alexander Bijl
Senior Technician Robotica

“Techneuten zijn schaars, dus ik heb regelmatig recruiters en headhunters aan de lijn. Vaak verloopt zo’n contact wat formeel en afstandelijk. Bij Charlotte voelde het meteen warm en vertrouwd. Wat ook scheelde, is dat ze gelijk veel kon vertellen over mijn nieuwe werkgever en de betreffende vacature. Ze kent het bedrijf door en door. Dat was meteen duidelijk.”

 

Vrijblijvend inschrijven

    CONTACT

    Nog VRAGEN?

    Vragen?