Opdrachtgevers

Lastige vacature? LOT neemt de klus graag van je over. Daarnaast kun je bij me terecht met personeelsvraagstukken in de breedste zin van het woord. Maar eerst wil ik jouw organisatie, team en afdeling goed leren kennen.

Opdrachtgevers

LOT helpt je graag 

De zoektocht naar een fijne en goede collega kan tijdrovend zijn en energie vreten. Dat is ook niet gek, want werving en selectie is een vak. Zoiets doe je er als HR-adviseur of directeur niet ‘eventjes bij’.

Zelf werven of uitbesteden?

Heeft jouw organisatie zelf niet de tijd, kennis of middelen in huis om het juiste talent aan te trekken? LOT neemt het graag van jullie over en let op de kleinste details. Ik maak je liever blij met één of twee zorgvuldig geselecteerde kandidaten aan tafel dan met tientallen “interessante cv’s” in je mailbox. Naast werving en selectie bied ik ook de mogelijkheid tot uitzenden, payrolling en zzp-bemiddeling. Bel me gerust voor meer informatie over de mogelijkheden!

ALLROUND HR-PARTNER

Arbeidsbemiddeling is zoveel meer dan het maken van de juiste match. Ik denk graag mee en ben er niet enkel om vacatures in te vullen. Je kunt bij mij dan ook terecht met personeelsvraagstukken in de ruimste zin van het woord. Daarbij ben ik altijd benieuwd naar de vraag áchter de vraag. Dat kan tot verrassende inzichten leiden. Bijvoorbeeld dat je een vacature wellicht intern kan invullen. Soms is een andere teamindeling of een kleine aanpassing in de organisatiestructuur namelijk al voldoende. Ook voor een outplacement-traject, een interim-opdracht of het begeleiden van interne sollicitatieprocedures kun je me inschakelen.

MATCHEN IS MAATWERK

Een kandidaat kan nog zo’n mooi cv hebben en over de juiste competenties beschikken, als hij of zij niet past binnen jullie bedrijfscultuur en team is een langdurige klik al bij voorbaat uitgesloten. Het gedoe en de kosten van zo’n ‘bad hire’ wil je uiteraard voorkomen. Als ik voor jullie aan de slag ga, heb ik dan ook één must: dat ik jullie organisatie goed leer kennen. Van binnenuit.

A LOT OF QUESTIONS

Als samenwerkingspartner vraag ik je het hemd van het lijf, zeker in het beginstadium. Kritisch, maar altijd opbouwend en betrokken. Ik krijg graag een rondleiding op de werkvloer, maak kennis met collega-teamleden en dompel me onder in jullie organisatie en bedrijfscultuur. En als het even kan, schuif ik ook aan bij de eerste sollicitatiegesprekken. Alleen dan weet ik welke kandidaat passend is en tot welke ‘bloedgroep’ hij of zij moet behoren. Ook het afnemen van assessments is daarbij een optie.

GEEN VERLOOP, MAAR ÉÉN VAST GEZICHT

Het grote voordeel van werken met een zelfstandig recruiter? Dat je met een gerust hart een commitment voor de lange termijn kunt aangaan. Ik heb een prachtig vak dat ik over tien jaar nog steeds wil uitoefenen, met dezelfde drive en energie. Bij mij geen ingewikkelde contracten of addertjes onder het gras. Ik werk transparant en hanteer voor al mijn opdrachtgevers dezelfde voorwaarden qua dienstverlening en tarief. Ik heb in de loop der jaren een breed netwerk opgebouwd, wat me helpt bij het invullen van vacatures. Bovendien werk ik graag samen met collega-recruiters. Als kleinschalig bureau kan ik snel schakelen en ben ik zeer flexibel in mijn werktijden. ’s Avonds of in het weekend een intake of klantgesprek? Geen probleem!

Opdrachtgevers over LOT

Referenties

Wilie Verberck
Directeur Abucon en Sun

“Charlotte komt niet vertellen wat ze in de aanbieding heeft, maar vragen wat je nodig hebt. Belangrijk, want we zijn een maatwerkbedrijf en zoeken pure specialisten. Charlotte is een vrolijke verschijning, luistert goed en pakt door. Ze leeft zich echt in in onze organisatie en stelt relevante vragen. Zo komen we telkens tot een rake profielschets. Laatst heeft ze een operationeel manager bemiddeld die me dagelijks enorm veel werk uit handen neemt. Een verademing. Natuurlijk heb je voor zo’n goede match ook een beetje mazzel nodig; zonder geluk vaart niemand wel. Maar met haar grote netwerk en secure aanpak dwingt Charlotte het ook af.”

Bas Brienen
Directeur RESER Robot Technology

“Als er schaarste in de markt is, heb je aan Charlotte een hele goede. Ze werft al ruim vijf jaar voor ons. Dan gaat het met name om vacatures die moeilijk in te vullen zijn, zoals Development- en Robot Engineers, waar we zelf niet uitkomen. Dat doet ze fantastisch. Als Charlotte een vacature van ons krijgt, stort ze zich erop alsof het een functie voor haar eigen bedrijf is. Ze haalt alles uit de kast om zo snel mogelijk een goede medewerker te vinden. Daarnaast voert ze altijd de eerste sollicitatiegesprekken met kandidaten.”

Frank Moers
Operationeel directeur Jakom

“LOT is al jaren mijn vaste sparringpartner en vraagbaak op recruitmentgebied. Waarom? Bij Charlotte krijg je een eerlijk antwoord in plaats van een commercieel verhaal. Ze beschikt over een groot inlevingsvermogen en durft buiten de kaders te denken. Bovendien kent ze mijn karakter als leidinggevende en weet ze hoe we ons team willen vormen. Ze zal alleen een kandidaat introduceren wanneer ze er heilig van overtuigd is dat diegene bij ons past. Daarmee onderscheidt ze zich van de grotere en anoniemere bureaus, die vaak alleen maar cv’s doorsturen. Charlotte zorgt dat ze binding houdt met ons bedrijf en onze mensen. Het contact verloopt heel natuurlijk: professioneel als het nodig is en amicaal als het kan.”

Niek van den Heuvel
Estax Techniek

“Charlotte houdt je goed op de hoogte van alle vorderingen, maar zal je nooit platgooien met sollicitanten. Haar zorgvuldige voorselectie van vier à vijf kandidaten heeft ons twee gedreven projectengineers opgeleverd. Ook op een ander vlak kwamen haar communicatieve vaardigheden goed van pas. Zo heeft Charlotte een  medewerkertevredenheidsonderzoek voor ons uitgevoerd. Hiervoor heeft ze al onze medewerkers een-op-een gesproken. Die grondige aanpak leverde veel waardevolle feedback op en heeft al tot een aantal verbetertrajecten geleid, waaronder een slimmere indeling van onze werkbussen.”

Sylvia Vermeulen 
HR-adviseur Mintres

“Het contact met Charlotte is intensief. Ik hou vooral van haar no-nonsense-mentaliteit. Ze kent ons bedrijf al tientallen jaren, weet goed wat er speelt en vindt medewerkers die hier echt passen. En dat is niet makkelijk, want Mintres is een bonte verzameling mensen. We hebben een heel platte organisatie en als nieuwe collega krijg je gelijk veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Daar kan niet iedereen mee omgaan. Of het nu gaat om productiemedewerkers of andere nieuwe collega’s, op een of andere manier vindt Charlotte meestal weer mensen die goed in onze cultuur gedijen.”

CONTACT

Wat kan ik voor je doen?

Vragen?