Electrical Project Engineer

Bedrijf:  Procesautomatisering
Standplaats:  Veghel
Dienstverband  Vaste baan
Salarisindicatie  € 4000 br/maand
Geplaatst op:  26 februari 2021

Deze functie van Electrical Project Engineer geeft je de mogelijkheid om samen met een multidisciplinair team van engineers aan interessante, internationale projecten te werken.

Jouw afdeling

De afdeling Project Engineering is verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten waarbij de verschillende componenten (mechanisch en besturing) van material handling systemen worden geïmplementeerd. Onder begeleiding van een Projectleider maakt de Electrical Project Engineer deel uit van een multidisciplinair team van Engineers.

Wat ga je doen?

Als Electrical Project Engineer heb je een sleutelrol in het totale elektrotechnisch ontwerp; van stroomverdeling tot het voorbereiden van de stuklijst voor alle benodigde elektrische componenten. Een belangrijk aspect van jouw werk als Electrical Project Engineer is het produceren van de besturingsdiagrammen, met behulp van geavanceerde netwerktechnologieën zoals Industrial Ethernet enAS-i bus. Je verzorgt de ontwerp- en tekensets voor de productie van de elektrische behuizingen en de totale bekabelingsspecificatie, van materialen tot en met de installatietekeningen en montage-instructies voor de installateur.

Het is jouw taak om het gedetailleerde ontwerp eenduidig te maken en uit te leggen aan de installateur. Jouw checklists worden gebruikt voor de inbedrijfstelling van de complete installatie, van aansluiting tot testen van de laatste I/O. Om jouw werk nog uitdagender te maken met de maximaal mogelijke technologiediepte, gebruiken ze alle functionaliteit van hun CAD-systemen (AutoCAD en EPLAN). Zij ontwikkelen ook tooling om een optimale uitvoering van de engineeringswerken mogelijk te maken.

Wat vragen wij?

 • Om succesvol te zijn in de functie van Electrical Project Engineer heb je minimaal een MBO-4 of een Bachelor (HTS/HBO) diploma Elektrotechniek.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal is vereist.
 • Kennis van het ontwerp en de installatie van netwerken zoals PROFIBUS, Profinet,AS-i bus en Industrial Ethernet.
 • Kennis van energiedistributiesystemen.
 • Bekendheid met CAD-tools zoals Eplan en AutoCAD.

Wat bieden wij?

In deze uitdagende en verantwoordelijke functie van Electrical Project Engineer krijg je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei en winstgevendheid van mijn opdrachtgever. Deze organisatie is al enkele jaren op rij uitgeroepen tot ‘Top Employer’ en ‘Best Employer’. Zij bieden een fulltime functie in een informele en professionele werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Naast je vaste salaris ontvang je de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • flexibele werktijden
 • opleidingsfaciliteiten
 • bedrijfsgezondheidscentrum (Fitness, Bootcamp, Running Academy, enz.)
 • collectieve pensioenregeling en verzekeringsfaciliteiten voor zorg en auto.

Interesse?

Ben jij de Electrical Project Engineer die ik zoek? Ik zie jouw cv met motivatie graag tegemoet! Wil je meer informatie? Bel me gerust op telefoonnummer 06-30736397 (ook buiten kantoortijden bereikbaar).

SOLLICITEER DIRECT

  CONTACT

  Nog vragen over de vacature?

  Vragen?